Arlakadabra

Halloweenpyssel och ruskiga recept

Pumpiga pyssel, ruskiga recept och fasansfulla festtips. Vågar du?

Ladda upp för en läskig halloween

Välkommen att fira halloween med Arlakadabra. Här bjuder vi på läskigt halloweenpyssel med pumpor och spöken, recept på ruskiga recept och halloweenfika till kalaset. Vi visar även upp hur du kan göra halloweensminket i form av en döskalle och ett sår i ansiktet. Häng med för nu blir det läskigt!

Halloweenpyssel

Till halloween så finns det massor av roligt pyssel att göra. Spana in våra filmer om hur du karvar en pumpalykta och hur du pysslar ett spöke. Du får även lära dig rita ett otäckt spöke och hur du viker ett spindelnät.

Halloweenpyssel

Halloweenpumpa

Gör en pumpalykta med Arlakadabra! Skär ut ett monsteransikte ur en pumpa och ställ värmeljus i så det blir till en skrämmande lykta. Roligt pyssel man kan göra hemma till halloween.

Pumpalykta
Halloweenpyssel

Spökpyssel

Johan visar hur man enkelt gör ett spöke av en Yoggi Yalla!-flaska. Spöket kan man till exempel hänga upp i trädgården inför halloween eller pynta kalaset med.

Spöke av Yoggi yalla
Gott och läskig

Ruskiga recept

Bjud på läskiga tilltugg på kalaset som är inspirerade av skräck och spökerier. Gör en halloweenmeny med häxfingrar, rostade fladdermöss och muffins dekorerade med spöken.

 

Alla halloweenrecept

Maxa halloweenkalaset

Vi ger bästa tipsen om pyntet, lekarna, sminket och maten för en lyckat halloweenparty!

Maxa halloweenkalaset
Kalastips

Läskigt halloweensmink

Lär dig hur man sminkar sår och döskalle inför kalaset. Sminkösen Adina visar hur du gör en läskig ansiktsmålning och ett stort låtsassår i pannan.

 

 

 

Sminka sår och dödskalle

Ännu mer pyssel

Gör en egen spindel eller varför inte en godispiñata som du kan fylla med godis?

Halloweenpyssel

Jättestor spindel

Visst är stora spindlar med håriga ben läskiga? Titta på filmen och pyssla ihop egna spindlar av crème fraiche-burkar och piprensare. Passar perfekt att ha popcorn eller halloweengodiset i!

Jättestor spindel
Halloweenpyssel

Festlig piñata

Ta en mjölkkartong och gör en festlig piñata till halloweenkalaset! Fyll den med ditt favoritgodis och se vem som först kan få ut godiset genom att slå på piñatan med förbundna ögon.

Halloweenpiñata – pyssel
Halloweenpyssel

Läskig ljuslykta

Så gör du en halloweenljuslykta av mjölkkartong och silkespapper. Skapa riktig halloweenstämning hemma genom att placera ut dina lyktor när de är klara och berätta spökhistorier med dina kompisar.

Läskig ljuslykta