Mjuk kaka

Mjuk kaka

50 min
Grundrecept på mjuk kaka. Servera som den är eller smaksätt med din favoritkrydda - saffran, torkad frukt eller juliga pepparkakskryddor. Toppa gärna kakan med en krämig frosting.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjuk-kaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
  • Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och gräddfil. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
  • Tillsätt ev smaksättning och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.
Klart!
Energi:

2240 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 260 g
Fett: 113 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
1 dl