Tigerkaka
45 min

Tigerkaka

Tigerkaka är odödlig klassiker som dessutom är rolig att göra. Vem kan motstå momentet att blanda ihop den vita och bruna smeten till ett snyggt mönster?!
Betyg (50 st)

Mitt betyg:

Tigerkaka

Tigerkaka är odödlig klassiker som dessutom är rolig att göra. Vem kan motstå momentet att blanda ihop den vita och bruna smeten till ett snyggt mönster?!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl Arla® mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll ⅓ av smeten i en annan bunke och rör ner kakao. Häll hälften av den vita smeten i sockerkaksformen. Häll på kakaosmeten och avsluta med resten av den vita smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35- 40 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 10 g
Skriv ut