Kardemummakaka

Kardemummakaka

60+ min Efterrätt
En saftig kaka med mycket kardemummasmak så som mormor eller farmor bakar den. Toppad med flagad mandel får kardemummakakan en ännu mer traditionell känsla. Så fantastiskt god med ett glas mjölk till!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummakaka/

Gör så här

Kardemummakaka:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Vispa smör och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget.
  • Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken.
  • Häll smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min. Känn efter med en sticka om kakan är torr.
  • Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Klart!
Energi:

283 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Kardemummakaka:
150 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Kardemummakärnor, stötta
1 msk
½ dl
Mandelspån
½ dl