Glutenfria muffins

Glutenfria muffins

Mellanmål Efterrätt
De glutenfria muffinsarna kan smaksättas med vad man önskar. Prova hackad choklad, blåbär eller citronskal. Eller toppa med några äppelskivor eller dina favoritbär!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-muffins/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
  • Blanda mjölmixen med bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
  • Häll mjölblandningen och mjölken lite i taget i smörblandningen och rör till en slät smet. Vänd ner choklad, blåbär eller citronskal.
  • Klicka ut smeten i 12 muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Uteslut smaksättningen och toppa varje muffins med några hallon, bitar av rabarber eller äppelskivor vända i socker och kanel.

Energi:

227 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 10 g

Ingredienser

125 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Glutenfri mjölmix
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
1 dl
Förslag på smaksättning:
Choklad, hackad
100 g
Blåbär
3 dl
Citron, finrivet skal
1