Brownie
45 min

Brownie

Det här är ett grundrecept på söt, seg och kladdig chokladkaka. Brownies är en underbar amerikansk släkting till vår svenska kladdkaka som du bara måste prova!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (255 st)

Mitt betyg:

Brownie

Det här är ett grundrecept på söt, seg och kladdig chokladkaka. Brownies är en underbar amerikansk släkting till vår svenska kladdkaka som du bara måste prova!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

Tips:

Gör dubbel sats och grädda i en stor långpanna ca 30*40 cm i 25-30 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g
Skriv ut