Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka

En extra kladdig kladdkaka blir resultatet av den här smeten och chansen är stor att du kommer baka världens godaste kladdkaka. Smaksätt den med det du gillar mest, kanske polkagris eller saltlakrits?

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (1871 st)

Mitt betyg:

Kladdig kladdkaka

En extra kladdig kladdkaka blir resultatet av den här smeten och chansen är stor att du kommer baka världens godaste kladdkaka. Smaksätt den med det du gillar mest, kanske polkagris eller saltlakrits?

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Tips:

Glutenfri kladdkaka

Byt ut vetemjöl mot 1 ½ dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Grädda ca 15 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 12 g
Skriv ut