Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka där val av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak. Prova att variera kombinationer av mjöl och smaksättning och leta dig fram till din favoritsmak.
Betyg (137 st)

Mitt betyg:

Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka där val av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak. Prova att variera kombinationer av mjöl och smaksättning och leta dig fram till din favoritsmak.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mandelmjöl, hasselnötsmjöl eller kokosmjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 16 g
Skriv ut