Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

30 min Buffé Efterrätt
Vi kan inte få nog av smarriga kladdkakor! Här har vi bakat kladdigaste kladdkakan och täckt med en härlig kärleksmumsglasyr. Servera med en rejäl klick grädde till efterrätt eller på lyxfikat.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karleksmumskladdkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 13-15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan kallna.
Glasyr:
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  • Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö över kokosflingorna.
  • Ställ kallt tills galsyren stelnat. Skär kärleksmumskladdkakan i bitar.
Klart!

Glutenfri kladdkaka

Byt ut vetemjöl mot 1 ½ dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Grädda ca 15 min.

Energi:

423 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 22 g
Video
Kladdkaka – toppa med topping

Kladdkaka är ju gott som det är, men vill du få kladdkakan extra god och snygg? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på toppings och tillbehör som passar att servera till kladdkaka.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Glasyr:
100 g
Kallt, starkt kaffe
½ dl
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
2 tsk
Florsocker
4 dl
Kokosflingor
1 dl