Rabarbermuffins

Rabarbermuffins

40 min
Den syrliga rabarbern trivs bra ihop med söt vit choklad och knaprig mandel. Perfekta muffins för sommarens alla kalas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarbermuffins/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Vispa smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget.
  • Blanda rabarber och choklad med ½ dl av mjölet.
  • Blanda mandel och bakpulver med resten av mjölet och rör ner i äggsmeten tillsammans med rabarber och choklad. Rör till en jämn smet.
  • Ställ ut 24 muffinsformar och fyll varje form till ⅔.
  • Baka i mitten av ugnen ca 20 min tills muffinsen är gyllenbruna.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 14 g

Ingredienser

250 g
Strösocker
3 dl
Ägg
4
Rabarber, skuren i mindre bitar
300 g
Vit choklad, grovhackad
100 g
Vetemjöl
5 dl
Sötmandel, hackad
100 g
Bakpulver
1 msk