Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka utan ägg

50 min Efterrätt
En riktigt chokladstinn kladdkaka bakad utan ägg. Låt gärna kakan stå i kylskåp minst två timmar före servering så den sätter sig. Serveras med en generös klick vispad grädde och färska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-utan-agg/

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner resterande ingredienser.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 20–25 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Ställ in den i kylen ca 2 tim, gärna längre.
  • Garnera med rostade kokosflingor och servera med lättvispad grädde och färska bär.
Klart!

Bröa gärna formen med kokosflingor eller flagad mandel!

Energi:

383 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 23 g

Ingredienser

150 g
1 dl
Ljus sirap
½ dl
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
¾ dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
½ tsk
Till servering:
Rostade kokosflingor
2 msk
3 dl
Blandade färska bär