Våfflor

45 min Brunch Efterrätt Mellanmål
Våfflor

Att göra egen våffelsmet är busenkelt! Här är ett grundrecept på klassisk våffelsmet som gör de frasigaste våfflorna. Med ägg i smeten blir våfflorna lite mer matiga. Hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör, så lossnar våfflorna lättare.

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Ägg
2
Arla Ko® Standardmjölk
4 dl

Till servering:

Arla Ko® Vispgrädde
2 dl

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  • Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.

Näringsvärden, per st exkl. topping

Energi:

225 kcal

Näringsvärden per st exkl. topping
Protein: 6 g
Fett: 13 g
Kolhydrater: 22 g
https://www.arla.se/recept/vafflor/