Vinkokta tranbär med mörk choklad

Vinkokta tranbär med mörk choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Torkade tranbär som kokas i kryddat rött vin blir till ett ljuvligt tillbehör till ostbrickan tillsamman med hackad mörk choklad. Enkelt att göra och njuta!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g torkade tranbär
  • ½ vaniljstänger
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 stjärnanis
  • 25 g mörk choklad ca 70%

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp vinet i en kastrull och lägg ner vaniljstång och frön, stjärnanis, socker och tranbär. Låt koka 2–3 min. Ta upp vaniljstången och stjärnanisen. Låt kallna. Hacka chokladen grovt och blanda med tranbären.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem