Vinkokta tranbär med mörk choklad

Vinkokta tranbär med mörk choklad

15 min Buffé
Torkade tranbär som kokas i kryddat rött vin blir till ett ljuvligt tillbehör till ostbrickan tillsamman med hackad mörk choklad. Enkelt att göra och njuta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
  • Koka upp vinet i en kastrull och lägg ner vaniljstång och frön, stjärnanis, socker och tranbär. Låt koka 2–3 min.
  • Ta upp vaniljstången och stjärnanisen. Låt kallna.
  • Hacka chokladen grovt och blanda med tranbären. Servera tillsammans med ost.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

185 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Torkade tranbär
150 g
Vaniljstång
½
Rödvin
1 dl
Rårörsocker
2 msk
Stjärnanis
1
Mörk choklad ca 70%
25 g