Vinkokta tranbär med mörk choklad

Vinkokta tranbär med mörk choklad

15 min
Buffé
Torkade tranbär som kokas i kryddat rött vin blir till ett ljuvligt tillbehör till ostbrickan tillsamman med hackad mörk choklad. Enkelt att göra och njuta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vinkokta-tranbar-med-mork-choklad/

Gör så här

  • Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
  • Koka upp vinet i en kastrull och lägg ner vaniljstång och frön, stjärnanis, socker och tranbär. Låt koka 2–3 min.
  • Ta upp vaniljstången och stjärnanisen. Låt kallna.
  • Hacka chokladen grovt och blanda med tranbären. Servera tillsammans med ost.
Klart!
Energi:

185 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Torkade tranbär
150 g
Vaniljstång
½
Rödvin
1 dl
Rårörsocker
2 msk
Stjärnanis
1
Mörk choklad ca 70%
25 g