Salta marsipanchips

Salta marsipanchips

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Sötsalta mandelchips gör du enkelt genom att hyvla mandelmassa. Strö chili och salt på chipsen innan de gräddas. Passar perfekt på en ostbricka tillsammans med grönmögelost och vällagrad hårdost.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1 msk flingsalt
  • ½ msk chiliflakes

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hyvla mandelmassan i tunna skivor med en osthyvel. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö på salt och chiliflakes. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Tips:

Servera marmeladen till Kvibille® ädel och en långlagrad och smakrik hårdost som Kvibille® Svecia.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 15 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa: