Rosenbröd

Rosenbröd

Betyg

(17 st)

60+ min

Goda och snygga bröd som fått sitt namn av mönstret, rosen, på toppen! Njut bröden med en smakrik ost och marmelad, bästa starten på dagen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 28 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk, socker och salt. Låt mjölkblandningen svalna till ca 37°. Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 min, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i två delar och forma till längder. Dela varje längd i ca 14 bitar. Rulla små brödbullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss i toppen av varje bulle. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på frön och pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem