Rosenbröd

Rosenbröd

Buffé Mellanmål Frukost
Går att frysa
Goda och snygga bröd som fått sitt namn av mönstret, rosen, på toppen! Njut bröden med en smakrik ost och marmelad, bästa starten på dagen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rosenbrod/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk, socker och salt. Låt mjölkblandningen svalna till ca 37°.
  • Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 min, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.Dela degen i två delar och forma till längder. Dela varje längd i ca 14 bitar.
  • Rulla små brödbullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss i toppen av varje bulle. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på frön och pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Jäst
50 g
50 g
5 dl
Strösocker
½ dl
Salt
1 tsk
Vetemjöl
12- 13 dl
Ägg
1
Sesamfrön
2 msk
Vita eller blå vallmofrön
2 msk
Pumpakärnor
2 msk