Portionsbröd

Portionsbröd

Betyg

(190 st)

Ett bröd som alla gillar! Småfrallor som är lika goda till frukosten, salladen eller till en rykande het soppa!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Pensling och garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken till fingervärme, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela degen i 16 delar. Forma dem till runda bullar och platta ut dem till 10-12 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla bröden med mjölk och strö över frön. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Tips:

Man kan också baka ut degen till 12 avlånga portionsbaguetter.
Pumpafrön kan bytas mot sesamfrön eller solrosfrön.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem