Morotsbullar med havre

Morotsbullar med havre

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(43 st)

Rivna morötter i brödet ger saftighet och kanel och kardemumma smak. Njut dem nygräddade tillsammans med familjens favoritost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 1 ägg
  • ½ dl havregryn

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Värm mjölken till ca 30°. Rör ut jästen i mjölken. Häll alla ingredienser i en bunke och arbeta degen ca 5 min med maskin till en smidig deg. Låt jäsa ca 45 min övertäckt. Forma 16 runda bullar, lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på havregryn. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Servera gärna med smör och ost.

Näringsvärden, per styck, ekl smör och ost

  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag