Morotsbullar med havre

2 tim
Arbetstid: 30 min
Brunch Buffé Frukost Mellanmål Tillbehör
Frysbar
Morotsbullar med havre

Rivna morötter i brödet ger saftighet, kanel och kardemumma ger smak. Njut dem nygräddade tillsammans med familjens favoritost.

Ingredienser

2½ dl
Jäst
25 g
50 g
Vetemjöl
6 dl
Malen kanel
1 tsk
Malen kardemumma
½ tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Salt
½ tsk
Riven morot
2 dl
Ägg
1
Havregryn
½ dl

Gör så här

  • Värm mjölken till ca 30°. Rör ut jästen i mjölken.
  • Häll alla ingredienser i en bunke och arbeta degen ca 5 min till en smidig deg. Låt jäsa ca 45 min övertäckt.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma 16 runda bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på havregryn. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min.
  • Servera gärna med smör och ost.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

123 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 10,6 % 3,2 g
Fett: 28,1 % 3,9 g
Kolhydrater: 61,3 % 18,5 g
https://www.arla.se/recept/morotsbullar-med-havre/