Macka på algknäcke
•
Rolig förrätt eller mingelmat med spännande smaker och asiatisk touch. Alla moment kan du göra i förväg och lägga upp när det är dags för servering.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Algknäcke:
Lättpicklad gurka:
Picklad rödlök:
Misolax:
Brynt smörpulver:
Vid servering:
Ingredienser
Algknäcke:
Noriark
|
2 pkt |
---|---|
Grovt rågmjöl
|
150 g |
Salt
|
1 krm |
Jäst
|
4 g |
Vatten
|
2 dl |
Strösocker
|
½ msk |
Flingsalt
|
|
Hela fänkålsfrön
|
Lättpicklad gurka:
Gurka
|
½ |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Pressad citron
|
2 msk |
Noriark
|
2 |
Picklad rödlök:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
2 dl |
Misolax:
Laxloin, t ex Salmalax
|
250 g |
---|---|
Misopasta
|
2 msk |
Mirin
|
2 msk |
Brynt smörpulver:
200 g | |
Maltodextrin
|
75 g |
Till servering:
1 dl | |
Färsk pepparrot
|
10 g |
Klippt krasse
|
1 ask |