Macka på algknäcke
Buffé
Förrätt
•
Rolig förrätt eller mingelmat med spännande smaker och asiatisk touch. Alla moment kan du göra i förväg och lägga upp när det är dags för servering.
Ingredienser
Algknäcke:
|
Noriark
|
2 pkt |
|---|---|
|
Grovt rågmjöl
|
150 g |
|
Salt
|
1 krm |
|
Jäst
|
4 g |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Strösocker
|
½ msk |
|
Flingsalt
|
|
|
Fänkålsfrön
|
Lättpicklad gurka:
|
Gurka
|
½ |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Pressad citron
|
2 msk |
|
Noriark
|
2 |
Picklad rödlök:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
2 dl |
Misolax:
|
Laxloin, t ex Salmalax
|
250 g |
|---|---|
|
Misopasta
|
2 msk |
|
Mirin
|
2 msk |
Brynt smörpulver:
| 200 g | |
|
Maltodextrin
|
75 g |
Till servering:
| 1 dl | |
|
Färsk pepparrot
|
10 g |
|
Klippt krasse
|
1 ask |
Gör så här
Algknäcke:
Lättpicklad gurka:
Picklad rödlök:
Misolax:
Brynt smörpulver:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
457 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,3 g |
| Protein: | 8,2 % | 9,2 g |
| Fett: | 57,5 % | 29,7 g |
| Kolhydrater: | 34,3 % | 38,6 g |