Lagrad ost med jordgubbsmarmelad och havrekex
1 tim 10 min
Brunch
Buffé
•

Spara sommaren på burk i den här härliga marmeladen och ät till knapriga kex. För lite mer råg i ryggen, byt ut havregrynen mot rågflingor i kexdegen.
Ingredienser
Jordgubbsmarmelad:
Vaniljstång eller 0,5 krm vaniljpulver
|
½ |
---|---|
Jordgubbar
|
300 g |
Vatten
|
2 - 3 msk |
Havrekex:
Havregryn
|
3½ dl |
---|---|
Vetemjöl
|
2½ dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Strösocker
|
1 msk |
100 g | |
1 dl |
Gör så här
Jordgubbsmarmelad:
Havrekex:
Näringsvärden, per port
Energi:
380 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 24 g |

