Lagrad ost med jordgubbsmarmelad och havrekex

Lagrad ost med jordgubbsmarmelad och havrekex

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Spara sommaren på burk i den här härliga marmeladen och ät till knapriga kex. För lite mer råg i ryggen, byt ut havregrynen mot rågflingor i kexdegen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Jordgubbsmarmelad:

  • ½ vaniljstänger eller 0,5 krm vaniljpulver
  • 300 g jordgubbar
  • 2 - 3 msk vatten

Havrekex:

Gör så här:

Gör så här:

Jordgubbsmarmelad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citronsaft i en rostfri kastrull. Låt sjuda under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning. Plocka upp vaniljstången och häll upp i väl rengjorda burk. Låt svalna och förvara i kyl. Havrekex: Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och rör ner det och mjölken i skålen. Arbeta ihop till en deg. Låt den vila 10 min. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel och sporra eller skär ut fyrkantiga kex ca 5x5 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt kexen svalna på plåten. Servera osten med kex och marmelad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem