Kompott på pumpa och aprikos

Kompott på pumpa och aprikos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör till många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g skalad pumpa t ex butternut
  • 50 g torkade aprikoser
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 5 kardemummakärnor
  • rivet skal av 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min. Rör ner citronskalet och låt svalna. Plocka upp lagerbladet och kanelstången. Förvara kompotten i kyl.

Tips:

Servera till Castello® White och Castello® Danablue

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem