Kompott på pumpa och aprikos

Kompott på pumpa och aprikos

20 min Buffé
Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör vid många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min. Rör ner citronskalet och låt svalna.
  • Plocka upp lagerbladet och kanelstången. Förvara kompotten i kyl.
Klart!
Tips:

Servera till Castello® White och Castello® Danablue

Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Skalad pumpa, t ex butternut
100 g
Torkade aprikoser
50 g
Vitt vin
½ dl
Vatten
2 dl
Strösocker
½ dl
Lagerblad
1
Kanelstång
1
Kardemummakärnor
5
Citron
rivet skal av 1