Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kompott på pumpa och aprikos
Kompott på pumpa och aprikos
20 min
Buffé
Går att frysa
•
Kommentarer
Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör vid många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.
Andra liknande recept
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(215)
40 min
Äppelkompott
(137)
Höstpannacotta med tre olika toppingar
(6)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(4)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min. Rör ner citronskalet och låt svalna.
Plocka upp lagerbladet och kanelstången. Förvara kompotten i kyl.
Klart!
Tips:
Servera till Castello® White och Castello® Danablue
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
85 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
18 g
Fett:
1 g
Ingredienser
Skalad pumpa, t ex butternut
100 g
Torkade aprikoser
50 g
Vitt vin
½ dl
Vatten
2 dl
Strösocker
½ dl
Lagerblad
1
Kanelstång
1
Kardemummakärnor
5
Citron
rivet skal av 1
Andra liknande recept
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(215)
40 min
Äppelkompott
(137)
Höstpannacotta med tre olika toppingar
(6)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(4)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
10 min
Bärkompott med vanilj
(11)
25 min
Rabarberkompott
(98)
20 min
Äppelkompott med päron
(1)
20 min
Kompott på bär med kanelcrème
(10)
20 min
Plommonkompott med ingefära
(19)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum