Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kompott på pumpa och aprikos
Kompott på pumpa och aprikos
20 min
Buffé
•
Se kommentarer
Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör vid många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.
Andra liknande recept
25 min
Rabarberkompott
(96)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(211)
40 min
Äppelkompott
(122)
60+ min
Rabarberpannacotta
(5)
10 min
Bärkompott med vanilj
(10)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min. Rör ner citronskalet och låt svalna.
Plocka upp lagerbladet och kanelstången. Förvara kompotten i kyl.
Klart!
Tips:
Servera till Castello® White och Castello® Danablue
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
85 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
18 g
Fett:
1 g
Ingredienser
Skalad pumpa, t ex butternut
100 g
Torkade aprikoser
50 g
Vitt vin
½ dl
Vatten
2 dl
Strösocker
½ dl
Lagerblad
1
Kanelstång
1
Kardemummakärnor
5
Citron
rivet skal av 1
Andra liknande recept
25 min
Rabarberkompott
(96)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(211)
40 min
Äppelkompott
(122)
60+ min
Rabarberpannacotta
(5)
10 min
Bärkompott med vanilj
(10)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
60+ min
Rabarber och jordgubbsmoussetårta
(160)
Budget
30 min
Cheesecake med rabarber
(98)
60+ min
Rabarbermoussetårta
(165)
20 min
Kompott på bär med kanelcrème
(10)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum