Kompott på pumpa och aprikos
20 min
Buffé
Frysbar
•

Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör vid många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.
Ingredienser
Skalad pumpa, t ex butternut
|
100 g |
---|---|
Torkade aprikoser
|
50 g |
Vitt vin
|
½ dl |
Vatten
|
2 dl |
Strösocker
|
½ dl |
Lagerblad
|
1 |
Kanelstång
|
1 |
Kardemummakärnor
|
5 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Servera till Castello® White och Castello® Danablue
Näringsvärden, per port
Energi:
98 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 3,7 % | 0,9 g |
Fett: | 2,7 % | 0,3 g |
Kolhydrater: | 84,8 % | 20,5 g |

