Igelkottsbröd

20 min Mellanmål
Frysbar
Igelkottsbröd

Fyll frallor med vitlökssmör, örter och ost och grädda dem gyllene. Både gott, snyggt och smart då torrt bröd kan användas och få nytt liv. Istället för frallor kan du ta ett runt lantbröd och göra en stor igelkott.

Ingredienser

Småbröd
4
50 g
2 dl
Finhackad färsk rosmarin
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skär frallorna i ett rutmönster, inte helt igenom.
  • Rör ihop smöret med övriga ingredienser. Fördela smöret i ”gliporna” på frallorna.
  • Grädda i mitten av ugnen 4-5 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

320 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/igelkottsbrod/