Godmorgonbullar

Godmorgonbullar

30 min
Frukost
Går att frysa
Skäm bort dig själv; förbered bullarna idag. Grädda dem imorgon bitti.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/godmorgonbullar/

Gör så här

  • Smula ner jästen i degbunke. Rör ut den med kall mjölk.
  • Tillsätt kvarg, smör- & rapsolja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt.
  • Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna.
  • Blanda smöret med marmeladen. Dela bullarna i halvor och servera med apelsinsmör.
Klart!
Energi:

335 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Jäst
25 g
2 dl
1 dl
2 msk
Salt
Vetemjöl
7 dl
Uppvispat ägg
1
Sesamfrön
1 dl
Apelsinsmör:
50 g
Apelsinmarmelad
1½ msk