Fyllda krustader

30 min Buffé Förrätt
Fyllda krustader

Bjud på två sorters krustader innan middagen! Den ena med syrlig laxröra, toppad med rom och lök. I den andra sorten samsas salt och krämig getost med lufttorkad skinka och hjortron. Passar perfekt till alla typer av fester, som nyårsafton, födelsedagar, mingel och andra härliga tillfällen.

Ingredienser

Krustader
30

Getostkräm:

Falbygdens® Getost
100 g
1 dl
Parmaskinka
1 skiva
Hjortronsylt
1 msk
Färsk timjan
1 kvist

Syrlig laxröra:

1 dl
Hackad färsk dill
1 msk
Citron, finrivet skal
1
Varmrökt lax
100 g
Salt
2 krm
Löjrom eller röd stenbitsrom
1 msk
Finskuren färsk gräslök
1 tsk
Finhackad rödlök
1 msk

Gör så här

Getostkräm:

  • Sätt ugnen på 180° eller 165° varmluft.
  • Lägg skinka på ett bakplåtspapper och rosta tills den är krispig, 8-10 min.
  • Mixa osten oed crème fraiche. Fyll 15 krustader med krämen. Toppa med skinka, sylt och timjan.

Syrlig laxröra:

  • Blanda crème fraiche, dill och finrivet citronskal i en skål .Dela fisken i små bitar och vänd ner i skålen. Smaka av med salt.
  • Fyll resterande krustaderna med röran. Garnera med rom och lök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

50 kcal

Näringsvärden per st
Protein: 2 g
Fett: 2 g
Kolhydrater: 4 g
https://www.arla.se/recept/fyllda-krustader/