
Frallor med rabarber
Nybakade, kalasgoda frallor med dinkel, grovt rågmjöl och rabarber. Njut dem med smör och ost till frukost eller mellanmål.
Ingredienser
Receptet gäller för 16 st
- 250 g rabarber i skivor
- 3 msk strösocker
- 50 g jäst
-
50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
- 2 tsk salt
- 2 dl grovt rågmjöl
- 9 dl dinkelmjöl
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°. Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min. Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 190 kcal
- Protein: 6 g
- Kolhydrater: 33 g
- Fett: 4 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut