Frallor med rabarber

Frallor med rabarber

60+ min Mellanmål Frukost
Nybakade, kalasgoda frallor med dinkel, grovt rågmjöl och rabarber. Njut dem med smör och ost till frukost eller mellanmål.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frallor-med-rabarber/

Gör så här

  • Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°.
  • Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

190 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Rabarber i skivor
250 g
Strösocker
3 msk
Jäst
50 g
50 g
Salt
2 tsk
Grovt rågmjöl
2 dl
Dinkelmjöl
9 dl