Frallor med rabarber

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Frukost Mellanmål
Frysbar
Frallor med rabarber

Nybakade, kalasgoda frallor med dinkel, grovt rågmjöl och rabarber. Njut dem med smör och ost till frukost eller mellanmål.

Ingredienser

Rabarber i skivor
250 g
Strösocker
3 msk
Jäst
50 g
50 g
Salt
2 tsk
Grovt rågmjöl
2 dl
Dinkelmjöl
9 dl

Gör så här

  • Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°.
  • Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

172 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 5,1 g
Protein: 12 % 5,1 g
Fett: 20 % 3,9 g
Kolhydrater: 68 % 28,8 g
https://www.arla.se/recept/frallor-med-rabarber/