Färskostbullar

Färskostbullar

Betyg

(26 st)

Ett läckert doftande bröd, gärna med aprikossmör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

Aprikossmör:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalt eller kallt att jäsa över natten 8-10 tim. Blanda smöret med marmeladen. Förvara i kyl. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna något. Dela dem i halvor och servera med aprikossmör.

Tips:

Aprikosmarmelad kan bytas ut mot aprikospuré.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem