Dipp på avokado med sötpotatischips

15 min Buffé
Dipp på avokado med sötpotatischips

En riktigt god och fräsch avokadodipp - serverad med nyfriterade sötpotatischips är det ett perfekt sätt att inleda fredagskvällen med.

Ingredienser

Avokado
1
2 dl
Vitlöksklyfta, finriven
1
Hackad färsk koriander
2 msk
Pressad limesaft
2 msk
Salt
2 krm
Ev chili flakes

Sötpotatischips:

Sötpotatis
1
Matolja, till fritering
2 dl
Flingsalt

Gör så här

Sötpotatischips:

  • Börja med chipsen: Tvätta och skiva potatisen riktigt tunt, gärna med en mandolin.
  • Häll oljan i en kastrull, värm till ca 140°. Fritera lite i taget tills chipsen är krispiga, ca 5 min. Lämna aldrig kastrullen utan rör och vänd försiktigt under tiden.
  • Ta upp chipsen med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Avokadodipp:

  • Dela, kärna ur och ta bort skalet på avokadon. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda med övriga ingredienser.
Lägg till recept till tillagad

Persiljan kan ersättas med basilika.

Näringsvärden, per portion innan fritering

Energi:

194 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/dipp-pa-avokado/