Dipp på avokado med sötpotatischips

Dipp på avokado med sötpotatischips

15 min Buffé
En riktigt god och fräsch avokadodipp - serverad med nyfriterade sötpotatischips är det ett perfekt sätt att inleda fredagskvällen med.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Sötpotatischips:
  • Börja med chipsen: Tvätta och skiva potatisen riktigt tunt, gärna med en mandolin.
  • Häll oljan i en kastrull, värm till ca 140°. Fritera lite i taget tills chipsen är krispiga, ca 5 min. Lämna aldrig kastrullen utan rör och vänd försiktigt under tiden.
  • Ta upp chipsen med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Avokadodipp:
  • Dela, kärna ur och ta bort skalet på avokadon. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda med övriga ingredienser.
Klart!
Tips:

Persiljan kan ersättas med basilika.

Energi:

194 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Avokado
1
2 dl
Vitlöksklyfta, finriven
1
Hackad färsk koriander
2 msk
Pressad limesaft
2 msk
Salt
2 krm
Ev chili flakes
Sötpotatischips:
Sötpotatis
1
Matolja, till fritering
2 dl
Flingsalt