Caesardressing
15 min
Brunch
Förrätt
Huvudrätt
Matlåda
Tillbehör
•
Krämig caesardressing gjord på sardeller och parmesan. Smaksatt med vitlök. En klassisk dressing som är underbar att blanda med romansallad och krutonger. Passar även utmärkt till grillad mat!
Ingredienser
|
Parmesanost eller Arla Ko® Svecia
|
50 g |
|---|---|
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
|
Ägg
|
1 |
|
Sardellfiléer eller 1 msk kapris
|
3 |
|
Pressad citronsaft
|
2 msk |
|
Matolja
|
ca 2 dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
|
Parmesanost eller Arla Ko® Svecia
|
50 g |
|---|---|
|
Romansallad
|
2 knippen |
|
Krutonger
|
2 dl |
Gör så här
Sallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
595 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 9,6 % | 14 g |
| Fett: | 80,8 % | 54,4 g |
| Kolhydrater: | 9,6 % | 14 g |