Ädelostkräm med aprikos och valnöt

20 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Förrätt Tillbehör
Ädelostkräm med aprikos och valnöt

Aprikoser och ädelost passar perfekt ihop. Servera som tilltugg på crostini, pepparkakor eller annat gott bröd.

Ingredienser

Baguette, ca 1 cm tjocka
12 skivor
1 msk
100 g
1 dl
Torkade aprikoser
10
Valnötter
10

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill 250° eller 225° varmluft.
  • Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över smör-&rapsolja. Grilla brödskivorna i övre delen av ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min.
  • Mosa osten med en gaffel och blanda med crème fraiche. Skär aprikoserna i bitar och hacka nötterna grovt.
  • Fördela krämen på crostini och dekorera med valnötter och aprikoser.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

146 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11,7 % 4,2 g
Fett: 49,2 % 8,1 g
Kolhydrater: 39,1 % 14 g
https://www.arla.se/recept/adelostkram-med-aprikos-och-valnot/