Fyra generationers mjölkutkörare Det är ganska vanligt att flera i samma familj arbetat på Arla. Men Wackenforsarna i Stockholm är lite utöver det vanliga: fyra generationer har arbetat med att köra
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/mjolkutkorare/
Filmjölkens historia Även Linné åt filmjölk Filmjölken, eller tätmjölken som den kallades förr, har en lång historia i Sverige. Det är känt att vikingarna åt tätmjölksliknande produkter, och från
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/filmjolk/
Från Puck till 88:an Stockholmsutställningen på Djurgården 1930 besöktes av drygt fyra miljoner människor. Det var här funktionalismen lanserades i Sverige – stilen som inredde och byggde folkhemmet.
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/fran-puck-till-88an/
Så kom KESO® till Svensk färskost på amerikanskt vis – det är KESO® Cottage cheese, ett snart 50-årigt varumärke som idag är en stor favorit i mejerikylen. KESO® Cottage cheese lanserades av
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/keso/
Fakta om Arlas produkter Här listas fakta om våra produkter där en del har gått ur tiden. Somliga finns dock att hitta på butikernas mejerihyllor än idag. Acidofilus Lanseras 1982 som magens bästa
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/arlas-produkter/
Crème fraiche på svenska I början av 1980-talet lanserade Arla Crème Fraiche på den svenska marknaden. Produkten var etablerad på kontinenten och efterlängtad eftersom intresset för matlagning ökade
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/creme-fraiche/
Gräddfil – en modern mjölkprodukt Sedan 1950-talet har gräddfil funnits i Arlas sortiment. Ändå räknas den som en av bolagets moderna mjölkprodukter. Från att ha konsumerats nästan enbart på sommaren
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/graddfil/
Kaffe utan grädde – kärlek utan kyssar Grädde är en klassisk svensk produkt som funnits med i Arlas produktsortiment från start. Länge salufördes den bara i en tjock och en tunn variant men från 1960
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/gradde/
Historien bakom Onaka I början av 1990-talet lanserades Onaka, den japanska filen. Arla låg med sin nya fettsnåla och magvänliga filmjölk helt rätt i tiden och produktens försäljningsframgångar blev
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/onaka/
Anrika och ädla ostar från Kvibille I Kvibille är osttillverkningen en passion. En passion som utvecklats genom åren och som startade med att mejeristen Alfred Wendler på 1920-talet etablerade
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/kvibille/
Mjölkens teknik Hälsa och effektivitet Ännu för ett sekel sedan var mjölk något som mjölkades på morgonen och levererades till kunder, stånd eller mjölkbutiker, ännu ljummen, strax därefter. Mjölken
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/mjolkens-teknik/
De svenska ostsorterna Ost har tillverkats i alla kulturer som producerat mjölk, så även i Sverige. Först genom kontakter med romarriket och sedermera, genom klostrens utbredning i vårt land, spred
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/de-svenska-ostsorterna/