Morotsfrallor

Morotsfrallor

1 tim 10 min
Buffé Mellanmål Frukost
Går att frysa
Lättbakade morotsfrallor bakade med cottage cheese, grahamsmjöl och vetemjöl. De blir vackra i färgen och fröna gör frallorna härligt knapriga. Dessa morotsfrallor är perfekta att bjuda på till frukost, på utflykten eller att ställa fram på buffén!
https://www.arla.se/recept/morotsfrallor/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm. Häll mjölk över jästen och rör tills den löst upp sig.
  • Tillsätt morot, smör-&rapsolja, cottage cheese, salt och mjöl. Blanda ihop och låt jäsa övertäckt i bunken ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i 24 lika stora bitar. Forma till bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Täck över bröden med ren kökshandduk. Låt jäsa ytterligare 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Vispa upp ägget med 2 msk kallt vatten och pensla bröden. Strö över solrosfrön och pumpakärnor.
  • Grädda morotsfrallorna i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Låt svalna på galler under ren kökshandduk.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Finriven morot
4 dl
2 msk
250 g
Salt
2 tsk
Grahamsmjöl
4 dl
Vetemjöl
ca 12 dl
Ägg
1
Kallt vatten
2 msk
Solrosfrön
ca 1 dl
Pumpakärnor
ca 1 dl