Gribiche
40 min
•
&format=webp)
Gribiche är en klassisk fransk dressing baserad på kokta äggulor, senap, vinäger, olja, kapris och örter. Vi har gjort den extra smakrik med en fyllig örtolja. Gribiche är ett utmärkt tillbehör till primörer. Här serveras den med grön sparris, färsk körvel och Castello® Kata. Osten rundar av syran i dressingen och ger extra djup och umami till rätten.
Nytt
Ingredienser
Ägg
|
3 |
---|---|
Rapsolja
|
2 dl |
Färsk grön chili
|
1 |
Hackade färska örter, t.ex persilja, gräslök och dill
|
2 dl |
Dijonsenap
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Kapris
|
3 msk |
Till servering:
Färsk sparris
|
500 g |
---|---|
Färsk körvel
|
1 kruka |
75 g |
Gör så här
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
560 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 8,9 % | 12,2 g |
Fett: | 88,4 % | 56 g |
Kolhydrater: | 2,7 % | 3,7 g |

