Frukt med chokladsås

20 min Dessert
Frukt med chokladsås

Mörk chokladsås med sting av knaprigt flingsalt är extra gott tillsamman med frukt och glass.

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
Ljus choklad
100 g
2½ dl
2 msk
Flingsalt
¾ tsk
Jordgubbar
250 g
Kiwi
2
Physalis
1 ask
Vaniljglass
½ liter

Gör så här

  • Hacka chokladen.
  • Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt choklad och smör och låt smälta under omrörning. Smula i saltet.
  • Skölj och dela ev jordgubbarna. Skala kiwi och skär i bitar.
  • Doppa frukten i chokladsåsen och servera tillsammans med glass.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

729 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,3 g
Protein: 5,2 % 9,3 g
Fett: 64,4 % 53,1 g
Kolhydrater: 30,4 % 54,5 g
https://www.arla.se/recept/chokladsas/