Sveriges största semmeljury har sagt sitt: Här finns Sveriges bästa semlor

Lästid
1 min
Sveriges största semmeljury har sagt sitt: Här finns Sveriges bästa semlor
Publicerad
15 mars 2016
Kontakter:
Presskontakt

Semlor är hetare än någonsin och för femte året i rad har svenska folket fått betygsätta sin stads semlor via Arlas sajt *Stans bästa semla.* I år har över 32 000\* röster har kommit in på sajten vilket skapar landets i särklass största semmeljury .

I hela svenska folkets semmeltest, Arlas digitala kampanj Stans bästa semla, deltar cirka 2900 konditorier fördelade över landet. På sajten finns möjlighet att sätta betyg på favoritsemlorna och man kan dessutom tävla om semlor genom att skriva en vinnande motivering. Resultatet av omröstningen samlas i stadsindelade topplistor över de konditorier som har de bästa semlorna i respektive stad. Hittills har över 32 000 personer gått in på sajten och röstat på sin favorit.

Här finns Sveriges bästa semlor:

Stockholm: Under Kastanjen HB

Göteborg: Cafe Biscotti

Malmö: Rörsjöns konditori

Uppsala: Kardemumma

Västerås: Systrarna Ericsson Konditori AB

Örebro: Bageri Bullvivan

Linköping: Lasses livs

Helsingborg: Börjes konditori

Jönköping: Konditori Napoleon AB

Norrköping: Café Kuriosa

– Intresset för semlor har aldrig varit större vilket också märks på vår sajt Stans bästa semla. I år har engagemanget bland besökarna på sajten varit rekordstort. Sveriges största semmeljury kan inte ha fel! säger Gunilla Blomqvist, Concept Manger, Arla Foodservice.

Semlorna är hetare än någonsin och antalet varianter på de traditionella bakverken har fullständigt exploderat den senaste tiden. På arla.se finns en uppsjö varianter semlor man kan baka hemma. Här finns recept på alltifrån klassiska semlor till semmeltårta för den som väntar storbesök och självklart även den omtaladesemmelwrappen. För den som vill variera sig ytterligare finns också recept på bland annat muffinssemlor och semmellängd med choklad.

* Resultatet är inhämtat kl. 08.00 måndag den 7 mars 2016. Stans bästa semla koras utifrån ett rankingsystem där antalet röster vägs samman med det betyg semlan fått, på en skala från 1 till 5

För fler resultat och topplista över Sverige, besök: www.stansbasta.seeller kontakta:

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel: 08-789 52 13, 076-879 85 13
E-post: mikael.lindgren@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76