Semmeltårta

Semmeltårta

Semmeltårta är en jättestor semla att bjuda många semmelälskare på. En maffig semmeltårta passar utmärkt till kalas.

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (110 st)

Mitt betyg:

Semmeltårta

Semmeltårta är en jättestor semla att bjuda många semmelälskare på. En maffig semmeltårta passar utmärkt till kalas.

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

Fyllning

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut till en stor bulle, ca 22 cm i diameter. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler. Skålla och skala mandeln. Mal eller finhacka den i matberedare. Skär av ett lock på bullen. Gröp ur en del av inkråmet och blanda det med mandeln, florsocker och mjölk till en massa. Fyll bullen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller bred ut den på bullen. Lägg tillbaka locket och pudra över florsocker.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per per bit (15 bitar)

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 21 g
Skriv ut