Sveriges största semmeljury har röstat: Här finns Sveriges bästa semlor

Lästid
2 min
Sveriges största semmeljury har röstat: Här finns Sveriges bästa semlor
Publicerad
16 februari 2015
Kontakter:
Presskontakt

5 miljoner. Så många semlor förväntas svenskarna äta under morgondagens fettisdagsfirande\*. Semlor är hetare än någonsin och för fjärde året i rad har svenska folket kunnat betygsätta\*\* sin stads semlor via Arlas sajt *Stans bästa semla.* Över 9 000 röster har kommit in på sajten vilket skapar landets i särklass största semmeljury . Rösterna är nu räknade och här presenteras resultatet.

I hela svenska folkets semmeltest, Arlas digitala kampanj Stans bästa semla, deltar cirka 2 760*** konditorier fördelade över landet. På sajten finns möjlighet att sätta betyg på favoritsemlorna och man kan dessutom tävla om semlor genom att skriva en vinnande motivering. Resultatet av omröstningen samlas i stadsindelade topplistor över de konditorier som har de bästa semlorna i respektive stad. Hittills har över 9 000 röster lagts.

Topplista: Här finns Sveriges bästa semlor (resultat för respektive stad):

Stockholm : Liselotte Hembageri, Norrtullsgatan 11. Tel: 08-31 45 12
Göteborg: Torps café, Kyrkåsgatan 13. Tel: 031-25 43 60
Malmö: Green café, Västra Varvsgatan 44. Tel: 010-33 000 37
Uppsala: Konditori Trianon, Svartbäcksg. 83. Tel: 018-26 04 50
Västerås: Öhmans konditori, Stora torget 2. Tel: 021-41 76 74
Örebro: Bageri Bullvivan, Kyrkvärdsv. 17. Tel: 019-33 11 25
Linköping: Borgs bageri & konditori, Videg. 4. Tel: 013-14 02 90
Helsingborg: Fika på Berga, Garnisonsg. 10. Tel: 042-15 35 20
Jönköping: Konditori Napoleon, Barnarpsg. 17. Tel: 036-12 25 35
Norrköping: Lottas konditori & bageri, Smedjeg. 26. Tel: 011-47 30 500

– Intresset för semlor har aldrig varit större. Det märks av både på konditorierna ute i landet och på vår sajt Stans bästa semla. Det har varit ett stort engagemang bland besökarna på sajten. Nu är rösterna räknade – Sveriges största semmeljury kan inte ha fel, säger Gunilla Blomqvist, marknadschef Foodservice, Arla Foods.

Semlorna är hetare än någonsin och antalet varianter på de traditionella bakverken har fullständigt exploderat den senaste tiden. Det har rapporterats om ”semmelrevolution” och vi har sett alltifrån semmelwraps till semmelburgare och semlor i flytande form som shakes. Konditorierna jobbar på högvarv för att kunna leverera semlor till den ständiga striden kunder. På arla.se finns en uppsjö varianter semlor man kan baka hemma. Här finns recept på alltifrån klassiska semlor till semmeltårta för den som väntar storbesök och självklart även den omtaladesemmelwrappen. För den som vill variera sig ytterligare finns också recept på bland annat muffinssemlor och semmellängd med choklad.

* Siffror från branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer

** Resultatet är inhämtat kl. 08.00 måndag den 16 februari 2015. Röstningen fortsätter dock på www.stansbasta.se. Stans bästa semla koras utifrån ett rankingsystem där antalet röster vägs samman med det betyg semlan fått, på en skala från 1 till 5 *** Tjänsten bygger på adressregister från hitta.se

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Lindgren, PR-chef, Arla Sverige
Tel: 08-789 52 13, 076-879 85 13
E-post: mikael.lindgren@arlafoods.com

För högupplösta bilder, kontakta:
Elin Eriksson, presskontakt Prat PR
Tel: 0704 22 89 50
E-post:elin.eriksson@prat.se

Eller besök: www.stansbasta.se

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727