Äta under träning

Äta under träning

Så här bör du äta vid ett längre träningspass

Träning kan vara nedbrytande för kroppen. Men med vila och mat bygger du upp den – lite starkare och uthålligare än den var innan du gav dig på passet.

Hur är det egentligen med att äta under träning – behövs verkligen det? Ja, om du ska köra ett riktigt långpass som sträcker sig över flera timmar, en långcykling eller ett längre löparpass, behöver du så småningom fylla på med snabba kolhydrater. Många laddar med sportdryck eller bars, men en näve nötter funkar också. Och se till att dricka ordentligt under de längre passen.

Rätt typ av energi

Även före träningen är det viktigt att få i sig rätt typ av energi så att du verkligen kan prestera på topp. Men också efter träningen är det bra att fylla på förråden för att reparera och bygga upp musklerna. Återhämtning handlar också om att varva ner mentalt. Stretcha och njut av att kroppen får vila efter att ha varit aktiv.

Om du inte tränar så hårt är själva återhämtningsmålet inte lika viktigt. Men generellt är tiden efter träning ett bra tillfälle att äta. Då går energin snabbt ut i cellerna där den ger ny kraft.