Globala målen Tävling!

Nu är tävlingen över. Grattis alla vinnare och tack för alla fina bidrag!

Vinnarna utsedda

1:a pris: Tegelhagens skola 6B Sollentuna

Juryns motivering: Klass 6B på Tegelhagens skola i Sollentuna har med stort engagemang, noga analyserat och kommit med kreativa förslag på lösningar hur alla Globala målen kan uppnås. Presentationen av förslagen är omsorgsfullt genomarbetade så att fler kan förstå problemen. De nytänkande lösningarna inspirerar till att leva hållbart, vilket kan göra oss alla till vinnare!

2:a pris: Oskar Fredriksskolan 5B, Göteborg

Juryns motivering: Klass 5B på Oscar Fredriksskolan har verkligen stuckit ut vad gäller kreativa och innovativa lösningar på hur FN:s Globala Målen kan uppnås. Vi hoppas och tror att förslagen kan inspirera fler att utveckla nya lösningar på dagens problem och göra världen bättre!

3:e pris: Friggaskolan 3B, Östersund

Juryns motivering: Friggaskolan 3B, i Östersund har visat på kreativa lösningar på hur FN:s Globala Målen kan uppnås. De inspirerar verkligen till nya lösningar och att göra världen bättre!

Så här tävlar du

FN:s medlemsländer har enats om de Globala målen, 17 mål för att rädda världen. Nu behövs du och din klass för att vi ska lyckas!

  1. Gå in på globalamalen.se och välj ett favoritmål.
  2. Kom på något smart vi kan göra för att nå det – rita och skicka in era förslag.
  3. Skicka in ditt bidrag senast 31 oktober till adressen nedan.

Första pris är en äventyrsövernattning på Universeum i Göteborg för hela klassen. Upplev regnskogen, en natt med hajar och andra överraskningar. Resa, middag, frukost, övernattning (ta med liggunderlag/sovsäck) ingår. Andra pris är en fri entré för hela klassen under 2018.

En jury bestående av representanter från Arla och Universeum utser vinnarna senast 1 december 2017. Övernattningen kommer att ske en måndag till tisdag mellan 15 januari och 30 april 2018 eller efter överenskommelse med Universeum.

Det finns även bra skolmaterial om de Globala målen och hållbar utveckling som ni kostnadsfritt kan använda i klassen. Ni hittar det på globalamalen.se/skola.

Skicka till den här adressen – tävlingen är avslutad

Panelredaktör Arla Foods
Kommunikationsavdelningen
Lindhagensgatan 126
11251 Stockholm

Vill du skriva ut en tävlingsaffisch?

Ladda ner affischen (PDF)