Nyårsmeny - Tommy Myllymäki Tommy Myllymäki blev Årets Kock 2007. Tommys festliga nyårsmeny innehåller en sammetslen jordärtskockssoppa till förrätt, en makalös hjortfilé till varmrätt och ljuvliga,
https://www.arla.se/recept/teman/menyer/arets-kock/tommy-myllymakis-nyarsmeny/
Nyårsmeny - Viktor Westerlind Kändiskocken Viktor Westerlind bjuder på sin bästa nyårsmeny! Vad sägs om en spännande purjolökstarte till förrätt, timjanstekt kalv till huvudrätt och krispiga
https://www.arla.se/recept/teman/menyer/arets-kock/viktor-westerlinds-nyarsmeny/
Strindberg och mjölkflickan Det var en 12-årig mjölkflicka från Mjölkbolaget, föregångare till Mjölkcentralen, som kom att stå modell för Mjölkflickan i August Strindbergs drömspel Spöksonaten. Men i
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/strindberg-och-mjolkflickan/
Carl Utterström VD 1936-1946 Mjölkcentralens andre vd gjorde en lysande karriär. Han började sitt yrkesliv som stenarbetare och vid pensionen befann han sig i samhällets topp. Som vd var Utterström
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/carl-utterstrom/
Carl-Arne Samuelsson VD 1984-1990 Den rutinerade ”Casa” klev in som ny vd när den svenska mejeribranschen var i gungning som en följd av minskat mjölkdrickande. Carl-Arne Samuelson, som hans riktiga
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/carl-arne-samuelsson---vd-1984-1990/
Majken Olsson Mjölkcentralens klassiska firmamärke från 1945 föreställer en mjölkflicka som sittande på en pall mjölkar en ko. Den som satt modell för konstnären Arvid Knöppel var MC:s egen Majken
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/majken-olsson/
Mjölkflickan tjänade 7.50 i veckan För hundra år sedan hörde de hästdragna mjölkskjutsarna med mjölkflickor bakpå till den stockholmska gatubilden på ett helt annat sätt än dagens snabbt förbirusande
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/mjolkflickan/
Den siste smeden på mjölkcentralen Martin Lundin fick 1925 som 15-åring anställning som smed på Mjölkcentralens mejeri på Skånegatan i Stockholm. Efter nästan 50 år gick han i pension, då från
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/den-siste-smeden/
Fyra generationers mjölkutkörare Det är ganska vanligt att flera i samma familj arbetat på Arla. Men Wackenforsarna i Stockholm är lite utöver det vanliga: fyra generationer har arbetat med att köra
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/manniskorna/mjolkutkorare/
Filmjölkens historia Även Linné åt filmjölk Filmjölken, eller tätmjölken som den kallades förr, har en lång historia i Sverige. Det är känt att vikingarna åt tätmjölksliknande produkter, och från
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/filmjolk/
Från Puck till 88:an Stockholmsutställningen på Djurgården 1930 besöktes av drygt fyra miljoner människor. Det var här funktionalismen lanserades i Sverige – stilen som inredde och byggde folkhemmet.
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/fran-puck-till-88an/
Så kom KESO® till Svensk färskost på amerikanskt vis – det är KESO® Cottage cheese, ett snart 50-årigt varumärke som idag är en stor favorit i mejerikylen. KESO® Cottage cheese lanserades av
https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/keso/