Falbygdens® Rekommenderar Gorgonzola piccante blåmögelost ca 210g
En älskad blåmögelost med kryddig och kraftfull smak med mycket sälta. Falbygdens® Rekommenderar Gorgonzola Piccante passar utmärkt som dessertost till en lyxig ostbricka. Den är även en uppskattad matlagningsost och används då främst till pastasås eller som pizzaost. Denna berömda ost skapades i byn Gorgonzola, i Lombardiet. På den stora mjölkmängd som man fick när kreaturen skulle ner från alpbetena, ystades en ost som skulle kunna lagras under ganska lång tid. Möglet tillsätts redan vid ystningen och ostarna prickas sedan med luftsprutor vid lagringen för att möglet ska få rätt spridningseffekt. Först efter ett par månaders lagring i grottorna får osten sin marmorering. Gorgonzola Piccante är skarpare och saltare än Gorgonzola Dolce och är något fastare i konsistensen.
Näringsdeklaration
Ingredienser
Pastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur, mögelkultur.
Allergener
Innehåller: mjölk
Näringsvärde
|
Energi
pr. 100 g
1413 kJ / 341 kcal
|
|
Fett
pr. 100 g
29 gram
|
|
varav mättat fett
pr. 100 g
19 gram
|
|
Kolhydrat
pr. 100 g
0,5 gram
|
|
varav sockerarter
pr. 100 g
0,5 gram
|
|
Protein
pr. 100 g
20 gram
|
|
Salt
pr. 100 g
1,9 gram
|
Förvaringstemperatur
Förvaras vid högst: 8°C
Hållbarhet
38
Producerat
Italien
Artikelnummer
55297 6x210 g
Streckkod
2022164200001
Vikt/volym
210 g
Relaterade produkter
Artiklar
Vad är kittost?
Vilken ost smälter bäst?
Hur mycket ost per person? Så mycket ost bör du servera
Allt du behöver veta om fårosten Manchego
Allt du behöver veta om getostfavoriten Chèvre
Marmelad till ost – våra bästa tips på tillbehör till ostbrickan
All världens ostsorter – se listan med olika osttyper