BAKA MED SMAK AV PEPPARKAKA

Pepparkakorna bakades ofta av nunnor under medeltiden, och kakorna såldes på apotek som medicin mot olika typer av åkommor. Än idag säger vi ju att man blir snäll av att äta pepparkakor - så ta en kaka till!

Pepparkaksdeg gör du med fördel ett par dagar innan du ska baka pepparkakor. Degen mår bara bra av att få vila så alla goda smaker från pepparkakskryddorna kommer fram. Om du ska baka och bygga eget pepparkakshus kan du använda vår pepparkaksdeg för ändamålet, den är extra hållbar för julens husbyggen.

Kristyr

Kristyr gör du genom att blanda florsocker med några droppar vatten eller äggvita och sedan röra ihop det till en jämn smet. Rör ihop 2 dl florsocker med 1/2 äggvita och några droppar ättikssprit. Gör en strut av smörpapper. Fyll struten med glasyren, klipp ett litet hål i yttersta spetsen och spritsa på pepparkakorna.

Recept

Våra bästa recept