Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Vinnaren av Kladdkakeracet 2015 med motiveringen "Less is more"! Med en klar och tydlig tanke överfört i smak där toner av kraftfull nötig smak lyfter chokladen." En klassisk kladdkaka i all sin enkelhet med en nötig smak av brynt smör i perfekt kombination med flingsalt.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (96 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Vinnaren av Kladdkakeracet 2015 med motiveringen "Less is more"! Med en klar och tydlig tanke överfört i smak där toner av kraftfull nötig smak lyfter chokladen." En klassisk kladdkaka i all sin enkelhet med en nötig smak av brynt smör i perfekt kombination med flingsalt.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Hallongrädde:

  • hallon som topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden. Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon.

Receptet är skapat av Zack Aujalay från Stockholm som vann förstapris i finalen i Kladdkakeracet 2015.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 24 g
Skriv ut