Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka

45 min Efterrätt
Kanelbullekladdkaka med smak av kanel och kardemumma. Fikafavoriterna kanelbulle och kladdkaka i ett. Enkelt recept med riktigt smör som du gör på under en timme. Missa inte att prova denna nyklassiker hemma! Servera kanelbullekladdkakan med vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelbullekladdkaka/

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull. Rör försiktigt ner socker, mjöl, kardemumma, vaniljsocker och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör tills allt är blandat. Ta undan 1 dl av smeten och häll resten i formen.
  • Blanda ner kanel och sirap i den sparade smeten. Häll i en spritspåse. Ringla kanelsmeten i ett kanelbullemönster på smeten i formen. Strö över mandel och pärlsocker.
  • Baka kanelbullekladdkakan i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.
Klart!
Energi:

303 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 14 g

Ingredienser

250 g
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
3 dl
Kardemummakärnor, mortlade
½ msk
Vaniljsocker
½ msk
Salt
1 krm
Ägg
3
Malen kanel
1 msk
Ljus sirap
½ dl
Pärlsocker
Mandelspån