Kardemummakryddad mudcake med vispgrädde

Kardemummakryddad mudcake med vispgrädde

45 min Efterrätt
Chokladig och underbar kladdkaka serverad med vispad grädde. Denna mudcake skall vila i kylskåpet en stund, så den passar perfekt när man vill förbereda efterrätten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummakryddad-mudcake-med-jordgubbsgradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
  • Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt stå i kyl minst 30 min innan servering.
  • Vispa grädden och servera till kakan.
Klart!

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
100 g
Ljus choklad
100 g
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Krossade kardemummakärnor
2 tsk
Till servering:
2½ dl