Kladdkaka med chokladkräm
Betyg  (201 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kladdkaka med chokladkräm

En klassisk kladdkaka med fyllig, smakrik chokladkräm. En favorit för alla chokladälskare! Lika god till kalaset som till efterrätt.

Receptet gäller för 10 bitar

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm:

  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och häll i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner den och vaniljsockret i grädden. Rör om till chokladen har smält. Låt svalna. Bred krämen över kakan och servera.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 17 g