Kladdkaka med chokladkräm

Kladdkaka med chokladkräm

45 min Efterrätt
En klassisk kladdkaka med fyllig, smakrik chokladkräm. En favorit för alla chokladälskare! Lika god till kalaset som till efterrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-chokladkram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och häll i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör om.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner den och vaniljsockret i grädden. Rör om till chokladen har smält. Låt svalna. Bred krämen över kakan och servera.
Klart!
Energi:

280 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 17 g
Video
Så får du kladdkakan högre

Kladdkaka är enkelt att baka, dessutom alltid populärt! Kladdkaka går dessutom att variera på massa olika sätt. Här tipsar Johanna Westman om hur du kan få kladdkakan högre.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Kakao
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Chokladkräm:
1 dl
Mörk choklad
100 g
Vaniljsocker
1 tsk