Receptsamling

GI

GI, Glykemiskt index, är ett mått på olika livsmedels effekt på blodsockervärdet i kroppen. I första hand är det kolhydraterna i livsmedlet som påverkar GI-värdet, både deras typ och mängd. Kolhydratrika livsmedel med högt GI kallas ofta för "snabba kolhydrater" eftersom de snabbt ökar blodsockret och de med lågt GI kallas således för "långsamma kolhydrater".

Relaterade kategorier
Revbensspjäll
1 tim 40 min
Revbensspjäll
(298)
Kycklingfilé i ugn
40 min
Kycklingfilé i ugn
(299)
Omelett
10 min
Omelett
(1059)
Kycklinglår i ugn
45 min
Kycklinglår i ugn
(391)
Köttfärsgratäng
1 tim 10 min
Köttfärsgratäng
(682)
Remouladsås
5 min
Remouladsås
(167)
Skagenröra
30 min
Skagenröra
(86)
Aioli
10 min
Aioli
(37)
Blomkålssoppa
30 min
Blomkålssoppa
(1162)
Chili con carne
40 min
Chili con carne
(8)
Kall sås till lax
10 min
Kall sås till lax
(70)
Hollandaisesås
15 min
Hollandaisesås
(245)
Cheesecake
1 tim 5 min
Cheesecake
(594)
Grekiska färsbiffar
45 min
Grekiska färsbiffar
(191)
Långkål
30 min
Långkål
(142)
Inlagd strömming
45 min
Inlagd strömming
(58)
Tacogratäng
45 min
Tacogratäng
(318)
Grönkålschips
30 min
Grönkålschips
(64)