Kycklingfilé i ugn

Kycklingfilé i ugn

40 min Huvudrätt
Kycklingfilé och potatisgnocchi i ugn med smak av pesto och mozzarella. Extra gott blir det om du gör din alldeles egna pesto, men ibland är det skönt att ta genvägar genom att köpa en på burk. Gott till både vardag och fest!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingfile-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Blanda ner potatisgnocchi och spenat.
  • Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost. Häll såsen över kyckling och gnocchi. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
  • Toppa med färsk basilika och servera med blandad grönsallad.
Klart!

Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.

Energi:

625 kcal

Protein: 50 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Potatisgnocchi
400 g
Babyspenat
65 g
5 dl
Pesto
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingfond
1 msk
150 g
Färsk basilika
1 kruka
Till servering:
Blandad grönsallad